kirjoitan tätä tekstiä  katsellessani nukkuvia lapsiani. Heitä, jotka ovat lyhyen elämänsä aikana kasvattaneet minua enemmän kuin mikään heitä ennen. Lapsia, jotka nukkuvat autuaan tietämättöminä siitä, kuinka paljon kipuilua elämän rajallisuuden kanssa äitiyteen välillä mahtuukaan. Mihin nämä vuodet katoavatkaan?

Mietin pitkään mitä haluaisin sinulle vanhemmuudesta kertoa. Mutta totuus on, että  vanhemmuutta on vaikeaa pukea sanoiksi. Ehkä juuri siksi haluan luoda kuvia, jotka kertovat tarinoita sen merkityksestä. 

Minulle vanhemmuuden todellinen kauneus on pienissä, joka päiväisissä hetkissä. Niissä pienissä asioissa ja eleissä, jotka ikuistettuina muistuttavat meitä elämän ohikiitävyydestä, siitä kuinka paljon tuolloin heitä rakastitkaan - ja kuinka paljon tulet aina rakastamaan.


Hei sinä,

TUTUSTU PORTFOLIOONi

01.

Asioita jotka ovat minulle tärkeitä. Autenttisuus.

Muistutan itseäni usein siitä, että ollakseen hyvä vanhempi ei tarvitse olla valmis, ei täydellinen.  Toivoisin, että sama ajatus olisi läsnä myös kuvissani. 

03.

Asioita jotka ovat minulle tärkeitä. Perhe

Perheeseeni kuuluu minun ja mieheni lisäksi kaksi lastamme sekä koira. Viisivuotias tyttäremme on tosin jo vuoden ajan säästänyt rahaa omaa kilpikonnaa varten. Voi siis olla, että joudun vielä joskus lisäämään listan jatkoksi yhden sellaisenkin.

ps. tiesitkö, että kilpikonnat elävät jopa 60 vuotiaiksi? Mahtavaa.

02.

"Joka kerran on äidiksi syntynyt,
hän äiti on kaikkien lasten,
ja kaikkia maailman lapsia
hän on painanut rintaansa vasten,

ja maailman lasten itkua
hän on korvissaan alkanut kuulla,
sillä maailman lapset puhuvat
hänen omien lastensa suulla."

-Anne-Mari Kaskinen

Asioita jotka ovat minulle tärkeitä. Yhdenvertaisuus